Doctor icon
Zoom +Zoom -

Udviklet i samarbejde med læger

Rescue-Journal er udviklet i tæt samarbejde med læger, som bl.a. har arbejdet for forskellige nødhjælpsorganisationer rundt omkring i verden og derfor ved, at hurtig adgang til relevante personlige og medicinske data kan betyde forskellen mellem liv og død.

En personlig Rescue-Journal kan naturligvis aldrig erstatte en omfattende lægejournal, men den kan være et fantastisk supplement, som hurtigt vil kunne give redningspersonale, læger og hospitaler enestående hjælp i kritiske situationer.

I modsætning til de fleste gængse journal-systemer, som kun fungerer nationalt, skal Rescue-Journal kunne yde brugerne en betryggende sikring på tværs af landegrænser og sprogbarrierer. Derfor er Rescue-Journal integreret med WHO’s registre med internationale navne og nummerering af sygdomme/lidelser og medicin.


International klassifikation af sygdomme/lidelser

WHO’s klassifikationssystem ICD-10-CM (World Health Organization, International Classification of Diseases and Related Health Problems – 10th revision – Clinical Modification) er udviklet til globalt brug i hele sundhedssektoren, og er derfor ekstremt omfattende. Den 10. udgave af ICD blev lanceret i 2007. Implementeringen af hver ny udgave af ICD er en større arbejdsopgave for sundhedssektoren verden over, og det tager derfor ofte et par år før alle har taget den nyeste udgave til sig. 11. udgave af ICD forventes offentliggjort i 2015.
For at yde Rescue-Journal brugerne den optimale internationale sikring benyttes WHO’s ICD-10-CM klassifikationskoder i Rescue-Journal.


Registrering af sygdomme/lidelser i Rescue-Journal
Det har ikke været muligt at medtage alle sygdomme/lidelser i det underliggende register, således regner man med, at der findes ca. 7.000 såkaldte ”Sjældne sygdomme”. Knap 0,4% af alle mennesker rammes af sjældne sygdomme – det lyder måske ikke af så meget, men reelt drejer det sig om mange millioner mennesker. At disse sjældne sygdomme ikke er medtaget i registret, betyder ikke, at man ikke kan registrere dem i Rescue-Journal, det betyder blot, man selv skal skrive sygdommens navn og at den automatiske oversættelse og nummerering i henhold til ICD-10, derfor ikke fungerer.

For at gøre brugen af registret over sygdomme/lidelser/operationer så nem som mulig, kan man søge og registrere sygdomme/lidelser/operationer både under det danske navn, samt under det latinske/internationale navn.

International Rescue Journal | Medarbejdere | CSR | Presserum | Privacy | Kontakt